29 юни 2015 г.

Стасини истории

Откакто се помни, жабчето обичаше да казва на хората всичко, което мисли за тях. Ама наистина всичко. Мечката е с пола, правеща я пълна. Панталоните на щъркела са му къси. На едно цвете листенцето му е по-малко червено от другите. Готово, всеки е разбрал какво не му е наред.

Жабчето правеше това, понеже обичаше всички около себе си и смяташе, че това, което прави, е за добро. И така помага и  показва, че им е истински приятел.

24 юни 2015 г.

Стаси и огромната красота

Тази сутрин малкото жабче Стаси се събуди и сънено потърка очички. Леко-леко, без да се напряга излишно, реши да се поогледа наоколо, за да види накъде върви светът. Завъртя главичка и замръзна.

Вечерта жабчето беше толкова уморено, че заспа върху тревичката пред къщичката си. И когато се събуди, се ококори от почуда. Защото около себе си Стаси видя отворените очи на толкова много цветя, колкото никой не може да си представи. Вечерта цветята са били заспали и Стаси не е и предполагала върху каква красота е лежала през цялата нощ.

21 юни 2015 г.

Запознай се с жабчето Стаси

Имало едно време едно жабче. То се казвало Стаси и било най-чувствителното, обичащо, мило и зелено момиче в целия жабешки свят.

Непременно трябва да ти разкажа как изглежда Стаси, за да я познаеш, когато я срещнеш. Че е зелена на цвят, това вече се разбра. Че има красив перчем, също е повече от ясно. 

 

Жабчето Стаси Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template